שיחה:האימפריה הביזנטית
הוספת נושאהייתי מעוניין לדעת מדוע נבחרה המילה "להשתמד", שהיא מילה לא אובייקטיבית מעולם המונחים של היהודים הדתיים. כמו המילים "לעלות" ו"לרדת" במשמעות של הגירה לישראל של היום, ו"טמא" או " קדוש" בעיניי קבוצה מסויימת. הייתי שמח אם מילים כגון אלו היו מסוייגות ב"לדעתם" או "כהשקפתם" וכו' ולא יכתבו כמילה אובייקטיבים. אותי זה מקניט לקרוא מילים כאלה בערכים אינציקלופדיים שאמורים להיות לא מוטים.
אלכסנדר השלישי
[עריכת קוד מקור]רק רציתי ליידע אותך שהוא מפנה לדף פירושונים, כדאי לתקן זאת. נטע - שיחה - אהמ 17:14, 28 ביוני 2007 (IDT)
- תוקן. גלובוס • שיחה 08:25, 30 ביוני 2007 (IDT)
האם אפשר בבקשה להרחיב בנושא חצר ביזנטית? בינו
אנרכיה:
[עריכת קוד מקור]אתה כותב:"...הוא הודח במרד בשנת 695, ולאחר הגליתו נתמלכו בקונסטנטינופול כ-6 קיסרים ב-6 הפיכות שונות תוך כ-21 שנה. במהלך שלטונם חגגה האנרכיה: הערבים פרצו שוב את גבולותיה המזרחיים של הקיסרות...". אנרכיזם בפרושו המובהק הינו אנ-ארכוס.כלומר אין שלטון.מדובר בתנועה חברתית שנוצרה באמצע המאה ה-19(נהוג לראות את פרודון כיוצר שלה:"רכוש הינו גניבה"-1840).האנרכיזם יחד עם הקומוניזם יסדו את האינטרנציול הראשון (מרכס ובקונין) ומאז האנרכיזם והאנרכיה באים לידי ביטוי כמעט בכל התרחשות חברתית בעלת משקל היסטורי בעולם המודרני כולו. ההגדרה המורחבת יותר,מדברת על מאבק כנגד תופעות שלטוניות המאופינות בדכוי ניצול והשפלה של נתיניהם.האנרכיזם אם כך מציע אלטרנטיבה/ות ברורות ביותר לשלטון הקים.מדובר בדרך התארגנות חברתית,על בסיס קווים הומניים ואין טעם עכשיו להכנס לפרוטם.אך צריך לציין שיש לאנרכיזם אויבים רבים,משום שהאנרכיזם משמש כאלטרנטיבה כמעט לכל שלטון קיים,זאת מפני שאין כמעט ולו אחד,שאינו מאופין ע"י נצול דיכוי והשפלה. אחת הדרכים לערער את הבסיס החברתי והאידיאולוגי של האנרכיזם הינה להציג את המילה אנרכיה כמילה נרדפת ל: כיאוס,בלגן,"איש הישר בעיניו יעשה" ו"כל ד'אלים גבר" ועוד כהנה ביטויים המציינים אלימות חברתית או חוסר סדר חברתי משווע,מלווה בהזנחה,הפקר וכיו"ב. זהו אי דיוק זדוני,הגובל בשטיפת מוח,בהכפשת מגזר ציבורי שלם ואפילו בעלילת דם.זה כאילו שהיהדות תשמש מילה נרדפת ל"חמדנות חומרנית","אהבת בצע" ו"ערפדות",או שהמילה ציונות תובא במקום "קולוניאליזם" "נישול","אפרטהייד" ו"השמדת עם" ר"ל. מכאן שהשימוש שאתה עושה במילה במילה "אנרכיה" ע"מ לתאר מצב ששרר אלף ומאה שנה לפני שבכלל הוקמה התנועה האנרכיסטית,מעיד על חוסר הבנת הערך עצמו.ומיקומו ההיסטורי וזאת לבד מהפגיעה בציבור של אנשים מתקדמים המחפשים סדר חברתי חדש,ללא אלימות שלטונית שהיא. אי לזאת אבקשך בכל לשון של בקשה,לתקן מאמרך המצוין ולהוציא מילה זו ממנו ולהחליפה באחרת-המתאימה יותר להצגת המצב הכיאוטי והאלים ששרר באותו זמן.
- שטויות. אנרכיה אינה אנרכיזם. אנרכיזם הוא שמה של תנועה ושל עקרונות מסוימים, גם אם מטושטשים מעט, אך אנרכיה הוא מונח יווני עתיק, ששימש לתיאור מצבי כאוס והיעדר-שלטון, או אי-יעילות קיצונית מצד מי שאמור להיות בשלטון, ואין לחניכיו של באקונין מונופול עליו. Ijon - שיחה 17:55, 9 בספטמבר 2009 (IDT)
הסרה מרשימת המתנה
[עריכת קוד מקור]הערך עדיין אינו בשל להיות מומלץ, ועל כן מוסר מרשימת ההמתנה. ברכות אריאל פ. (slav4) • דף שיחה 17:29, 6 ביולי 2010 (IDT)
- ערך טוב מאד לדעתי, פרי מאמץ משותף. Ranbar - שיחה 15:52, 3 ביוני 2010 (IDT)
- ערך דל ושטחי, הסעיפים על המדיניות הדתית לוקים בחסר וגם תיאור חלוקת האימפריה (ואלו רק כמה דוגמאות).
- קטעים רבים בערך מנוסחים בסגנון שמתאים אולי יותר לספרות יפה מאשר לרשמיות של אנציקלופדיה, כמו: "במקביל לעליית הרקליוס לשלטון בביזנטיון, החל ערבי בן שבט קריש בשם מוחמד להטיף במכה לייחוד האל" (ולא: "במקביל... החל האיסלם להתפתח במזרח" וכדומה). דוגמא אחרת: "האימפריה שיוועה למושיע". אישית נהניתי לקרוא, ואולי הסגנון הזה מעניין ומגרה יותר את הקוראים להמשיך. שאלה של מדיניות שאין לי תשובה מוחלטת עליה. מה דעתכם? עזר - שיחה 20:55, 3 ביוני 2010 (IDT)
- רחוק מאוד מהקריטריונים. צריך מהפיכה, אם בכלל, בשביל לעלות לכאן. Ori • PTT 13:47, 4 ביוני 2010 (IDT)
שמוש שגוי במילה "אנרכיה"
[עריכת קוד מקור]בפיסקה הבאה מופיעה המילה "אנרכיה", שלא בהקשרה הנכון: "יורשו של קונסטנטינוס הרביעי...הוא הודח במרד בשנת 695, ולאחר הגליתו נתמלכו בקונסטנטינופול כ-6 קיסרים ב-6 הפיכות שונות תוך כ-21 שנה. במהלך שלטונם חגגה האנרכיה:...". אנרכיה, נגזרת מהמושג אנרכיזם (אנ-ארכוס), הנחשב לאחד משלושת יסודות הסוציאליזם (בנוסף לקומוניזם וסוציאל דמוקרטיה). בנקיטת המושג "אנרכיה", כמיצג כיאוס חברתי ובירוקרטי, חוליגניזם, איש על פי רצונו וכל דאלים גבר וכיו"ב כינויי גנאי, נגרם עוול לאנרכיסטים באשר הם. להווה ידוע שהאנרכיזם והאנרכיה, הינם תורות ופרקטיקות חלוציות (אוואנגארד) בתחום הסוציאליזם והן מדברות על סדר חברתי שנקבע על בסיס הומני מוסרי, ללא היררכיות, משעבדות, מנצלות ומשפילות. אחד ממרכיבי האנרכיזם הינו הפציפיזם ממנו גם נגזרת הטבעונות. האנרכיזם דוגל בשיטות התארגנות חברתית על בסיס קומונות (שורשי העשב) ובעקרונות אנטי מוניטריים כ"חלוקת עודפים צודקת" ו"איש כפי יכולתו ולפי צרכיו". אבקשכם לתקן המעוות ובכך למנוע סבל מיותר מאלה המחשיבים עצמם כאנרכיסטים. תארו לכם, שהמושג "יהדות" היה מופיע ככינוי גנאי למשל וכסינונים למילה "חזירות", כפי שניסו הנאצים ימ"ש לעשות, כיצד הייתם חשים פגועים? כאן מדובר באותו המצב ממש. 84.109.216.81 13:11, 2 באפריל 2014 (IDT)
- באיזו מילה אחרת הייתה מציע להשתמש לתיאור האירועים. גילגמש • שיחה 13:25, 2 באפריל 2014 (IDT)
קובץ מוויקישיתוף שנמצא בשימוש בדף מועמד למחיקה
[עריכת קוד מקור]קובץ מוויקישיתוף שבשימוש בדף זה הועמד למחיקה:
להשתתפות בדיון המחיקה יש לעיין בדף הצעת המחיקה. —Community Tech bot - שיחה 03:38, 23 בספטמבר 2019 (IDT)
טבח ביהודים?
[עריכת קוד מקור]"בימים אלו קמה בביזנטיון תנועה משיחית אשר עוררה התלהבות רבה בקרב היהודים, אך זו דעכה סופית עם הטבח שערכו הצלבנים ביהודי העיר בשנת 1099" - הצלבנים טבחו ביהודי ביזנטיון ב-1099? נדמה לי שהכוונה לירושלים. 212.117.144.83 12:31, 13 באוקטובר 2022 (IDT)
- מצאתי לכך רק מקורות חלשים מדי, ולא הצלחתי לאמת. בינתיים שיניתי לניסוח כללי יותר וביקשתי שם מקור. איש השום (HaShumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 10:46, 16 באוקטובר 2022 (IDT)
אירואפאסיה
[עריכת קוד מקור]קראתי לא נכון "אירוסיה" במקום "אירואפאסיה" וביטלתי עריכה שאולי לא הייתי מבטל. מצד שני, אם אני התבלבלתי בקריאה, אולי הניסוח שהחלפתי אותו יבלבל גם אחרים, וזה שהחזרתי אליו יותר ברור. לעת עתה משאיר זאת כך. איש השום (HaShumai) - כתבו לי הודעה - מחשבות על ייעול מחלוקות 23:09, 1 באוקטובר 2023 (IDT)